Kunst tulpen zijn duurzaam, mooi en zeer realistisch

Wat zijn kunst tulpen?

12 februari 2024

Kunst tulpen zijn kunstmatige bloemen die zijn ontworpen om de natuurlijke uitstraling van echte tulpen na te bootsen. Tegenwoordig worden ze gemaakt van hoogwaardige materialen en nauwkeurige aandacht voor detail. Het doel is om een realistisch uiterlijk te behouden, zodat deze genoemde 'real touch' tulpen moeilijk te onderscheiden zijn van echte tulpen.

Kunst tulpen assortiment met boeketten | Hillary'sHome

Deze kunstbloemen bieden een duurzaam alternatief voor verse bloemen, omdat ze geen water nodig hebben en niet verwelken. Ze behouden hun frisse uitstraling en levendige kleuren gedurende een lange periode. Wel kunnen de nep tulpen verkleuren bij langdurige blootstelling aan de zon. Ook zijn de tulpen geurloos. 

Kunsttulpen zijn tegenwoordig beschikbaar in diverse kleuren, afmetingen en soorten zoals papegaai tulpen of pioentulpen. Ze passen goed in elk interieur, omdat elke kleur kunsttulp tegenwoordig verkrijgbaar is. Kies bijvoorbeeld voor witte of juist donkere tulpen in een landelijk, stoer of sobere interieurstijl. Er zijn dus best wel wat voor- en nadelen van kunst tulpen. 


Wat zijn de voordelen van kunst tulpen?

Kunst tulpen hebben diverse voordelen. Ik ga hier nu wat dieper op in.

Voordelen van kunst tulpen | Hillary'sHome

Duurzaam

Kunst tulpen zijn duurzaam, in tegenstelling tot echt tulpen hebben ze geen houdbaarheidsdatum omdat het geen levende planten zijn. De meeste neppe tulpen zijn gemaakt van zijde of kunststof. Zijde is een natuurlijke vezel die wordt gewonnen uit de cocon van de zijderups die later een vlinder wordt. Zijden tulpen zijn vaak goedkoper en zichtbaar nepper. Kunststof tulpen zijn over het algemeen juist wat duurder, maar lijken echter en geven qua materiaal ook veel beter weer hoe een tulp er in het echt voelt. 

Enorm veel mogelijkheden

Moderne kunst tulpen bieden tegenwoordig een overvloed aan mogelijkheden in kleuren en soorten, waardoor consumenten de vrijheid hebben om hun interieur naar wens aan te passen. Met een breed scala aan beschikbare tinten en variëteiten kunnen kunsttulpen naadloos worden geïntegreerd in elke stijl en kleurenpalet naar wens. 

Het voordeel van deze diversiteit is dat consumenten de perfecte kunsttulpen kunnen kiezen die passen bij hun persoonlijke voorkeuren en interieurstijl. Het nadeel is dat wanneer er enorm veel keuze is in alleen al de kleur dan krijgen mensen keuzestress. Dit leidt ertoe dat potentiële klanten in sommige gevallen niet kunnen kiezen en dus ook niet overgaan tot aankoop.

Kunst tulpen zonder gedoe

Deze bloemen zijn gemaakt om lang mee te gaan zonder dat je ze hoeft te verzorgen. Ze blijven er fris uitzien zonder water of zonlicht. Het handige van onderhoudsvrije kunsttulpen is dat je ze gewoon kunt neerzetten en ervan kunt genieten, zonder gedoe met water geven of speciale zorg zoals plantenvoeding om ze langer goed te houden.  


Wat zijn de nadelen van kunst tulpen?

Kunst tulpen hebben niet veel nadelen. Toch zijn enkele punten om rekening mee te houden bij het aankopen van deze geweldige voorjaarsbloemen.

Nadelen van kunst tulpen | Hillary'sHome

Geurloos

Kunst tulpen zijn geurloos. Dit betekent dat ze geen natuurlijke bloemengeur hebben, wat voor sommige mensen belangrijk is. Als je van de geur van echte bloemen houdt, zijn ze wellicht niet de beste keuze, aangezien ze die kenmerkende bloemengeur missen. Het voordeel is dat ze lang meegaan zonder enig onderhoud, maar het nadeel is dat ze geen geur afgeven. Het is belangrijk dit in overweging te nemen bij het kiezen van echte of neppe bloemen voor in je huis. 

Verkleuring

Kunst tulpen zijn handig omdat je ze niet hoeft te verzorgen, maar het is belangrijk om te weten dat ze na verloop van tijd kunnen verkleuren. Dit kan gebeuren door blootstelling aan zonlicht of gewoon doordat ze ouder worden. Dus, als je langdurige kleurbehoud wilt, is het slim om ze niet in fel zonlicht te plaatsen. Op die manier kun je langer genieten van de oorspronkelijke kleur van je kunsttulpen.

Houten schaal met kunst tulpen in landelijke stijl | Hillary'sHome

Losse kunst tulpen

Losse kunst tulpen zijn individuele tulpen. Veel kunstbloemen zijn los te verkrijgen, zo ook kunst tulpen. Wanneer je op Google gaat zoeken naar 'losse kunst tulpen' zie je dat er nogal een groot prijsverschil zichtbaar is tussen verschillende losse kunst tulpen. Dit is meestal te verklaren door verschil in kwaliteit. Vaak zijn erg goedkope tulpen van relatief goedkoper materiaal zoals zijde. Ook zijn deze tulpen vaak duidelijk nep. Het grote prijsverschil heeft ook te maken met de lengte van de tulp. Een lange tulp is over het algemeen duurder dan een korte variant.


Kunst tulpenboeket

Een kunst tulpenboeket bestaat uit meerdere stelen tulpen die samen 1 boeket presenteren. Tegenwoordig zijn ze beschikbaar elke gewenste lengte én kleur. Ook bestaan er gemengde boeketten, waarbij niet 1 kleur centraal staat, maar meerdere kleuren in het boeket naar voren komen. Dit geeft niet alleen een speels effect, maar ziet in veel gevallen ook heel leuk uit. Een lange bosje tulpen past bijvoorbeeld perfect in een grote vaas. Een klein boeketje kan je juist in een potje zetten. Het mooie is dat ze geen eens water nodig hebben!

Waar kan ik kunst tulpen kopen?

Koop kunst tulpen bij Hillary'sHome. Met een groot assortiment aan tulpenboeketten in verschillende kleuren en afmetingen is er genoeg keuze, Van bosjes met egale kleuren tot gemengde bossen, allemaal zijn ze perfect voor in een vaas of pot. Hillary'sHome: Rustig wonen met een stoere twist.