Wat zijn kunstbloemen?
Kunstbloemen zijn nep bloemen die niet verwelken en zo goed als onderhoudsvrij zijn. De bloemen zijn de laatste jaren steeds meer een trend aan het worden. Ze zijn inmiddels in vele soorten en kleuren verkrijgbaar in zowel fysieke winkels als webshops.
Van welke materialen worden kunstbloemen gemaakt?
Zijden kunstbloemen staan bekend om hun echt lijkende stelen en bloemen. Ze worden gemaakt van zijde, kunststof, plastic en latex. Binnenin de steel van de tak zit ijzerdraad. Hierdoor is de kunstbloem eenvoudig te buigen naar vorm en lengte. Ook in de bloem en bladeren kan ijzerdraad zitten om deze naar gewenste vorm te buigen.
Kunstbloemen kunnen ook in water gezet worden. Langdurige blootstelling van water aan de bloemtakken zal ertoe leiden dat het ijzerdraad binnenin de tak gaat roesten. Hierdoor kan deze moeilijker buigen en breekt het ijzerdraad sneller af.
Allerlei soorten kunstbloemen
Wereldwijd is er een enorme variëteit aan kunstbloemen beschikbaar. De meest populaire nepbloemen zijn rozen, tulpen, gerbera's, lelies en chrysanten. Ze bestaan in vele kleuren, soorten en groottes. Ook zijn er diverse merken met ieder hun eigen kwaliteit aan bloemen. Veel bloemen zijn seizoensgebonden, zoals kunst tulpen en meiklokjes. Deze voorjaarsbloemen, zoals de naam al zegt, zijn hip tijdens het voorjaar.
Kunstbloemen in verschillende groottes
In veel gevallen speelt de lengte van de kunstbloem een grote rol. Er bestaan korte kunstbloemen van enkele tientallen centimeters, maar ook lange kunstbloemen van meer dan een meter lang, Sommige daarvan hebben veel of juist weinig zijscheuten. Zo is er een grote variëteit aan bloemen die in kwaliteit van elkaar verschillen.
Waar kun je kunstbloemen voor gebruiken?
Kunstbloemen hebben vele gebruiksmogelijkheden. Ze zijn te gebruiken voor styling van het interieur in bijvoorbeeld een vaas. Ook kunnen ze als losse kunstbloemen worden neergelegd. Afgelopen jaren worden ze steeds meer gebruikt voor bruiloften en andere events. Dan kan ook steeds beter, want ze zijn steeds beter bestand tegen weersomstandigheden en kunnen dus ook buiten worden gezet.