Wat is wonen in een landelijke stijl | Hillary'sHome
Nieuws
Hilgonda
Nieuws
12/21/2023
4 min
0

Wat is wonen in landelijke stijl in 2024?

12/21/2023
4 min
0

De landelijke stijl is een stoere en sobere stijl waarin rust, stoer uiterlijk en natuurlijke elementen naar voren komen. Het gaat hierbij om natuurlijke materialen zoals hout, riet, linnen of bijvoorbeeld steen. In 2024 blijft wonen in landelijke stijl een goede keuze, lees deze blog om erachter te komen waarom! 

Het omarmen van de landelijke woonstijl betekent een terugkeer naar de basis, met een focus op natuurlijke materialen, rustieke elementen en een gezellige sfeer in het stoer en sober wonen. In dit jaar wordt deze stijl gekarakteriseerd door een harmonieuze mix van traditionele en eigentijdse elementen, waardoor een evenwicht ontstaat tussen authenticiteit en moderniteit.


Dé reden waarom ik heb gekozen voor wonen in landelijke stijl

Hoe komt het nou dat ik de switch heb gemaakt naar een landelijke stijl in mijn interieur? 


Voor mij was het belangrijkste het rustige uiterlijk….


Ik ben veel thuis, heb een druk bestaan en ik vind het heerlijk om met landelijke woonaccessoires en accessoires met stoere grijstinten te decoreren om zo een thuis te realiseren waarin ik mij op mijn gemak voel en tot rust kan komen. De essentie van wonen in landelijke stijl draait om het realiseren van een warme en uitnodigende thuisomgeving. 

Natuurlijke houttinten, comfortabele stoffering, subtiele decoratieve details en matte poederachtige verf op de wanden vormen de basis. Door natuurlijk licht binnen te laten en de ruimte slim te benutten, ontstaat een gevoel van openheid en rust. Belangrijk is niet alleen de uitstraling, maar ook de levensstijl die gekenmerkt wordt door eenvoud, gezelligheid, soberheid en een sterke connectie met de natuur.

Landelijk wonen met een landelijke stijl | Hillary'sHome

De beste landelijke woonaccessoires in 2024 omvatten landelijke producten die zowel functioneel als decoratief zijn. Ik wil je graag iets vertellen over (opkomende) trends die ik nu al zie gebeuren. Ik merk dat steeds meer mensen overstappen van echte kaarsen op LED kaarsen, dit omdat je er veel langer mee kunt doen en het is natuurlijk veel makkelijker! Een andere trend is dat steeds meer kunstbloemen worden gekozen boven echte bloemen of boeketten. Deze kunstbloemen of kunstboeketten zijn onderhoudsvrij en je kunt ook nog eens jarenlang van genieten! Het vinden van landelijke accessoires die bij jouw smaak past is het belangrijkste om tot rust te komen in je huis, de styling van deze accessoires is het tweede.


Hulp bij landelijke styling

Je woonstijl succesvol naar de landelijke stijl te transformeren, kun je helemaal zelf doen. Is dit makkelijk? Nee, het is een combinatie van ervaring en een gevoel hebben van de situatie. Het begint bij de basis: je muren, vloer en sanitair moeten kunnen matchen met de rest van jouw ruimte. Lukt het je echt niet om te stijlen, heb je hier simpelweg geen tijd voor of is dit gewoon niet jouw ding? Twijfel niet om contact met mij op te nemen! Ik geef interieur- en kleuradvies en kom graag bij jou thuis om je te helpen. Met ervaring en een landelijk gevoel voor wonen maken we samen een omgeving waar jij je in thuis voelt. Dat is het allerbelangrijkste.

Interieuradvies en kleuradvies op maat | Hillary'sHome

Hoe ga je van niks naar een landelijke stijl?

Zoals ik net beschreef begint het bij de basis. De vervolg stap is decoreren met woonaccessoires van natuurlijke materialen zoals hout en steen. Kies voor warme, maar ook stoere kleuren en investeer in comfortabele meubels. Geef je woonkamer, keuken of slaapkamer meer accent met landelijke accessoires zoals kussens, plaids, vachten en wanddecoratie zoals wandborden. Speel met verschillende soorten materialen en stoffen. Door de jaren heen heb ik geleerd dat het niet alleen draait om het toevoegen van nieuwe landelijke producten, maar ook om het creëren van een gezellige en persoonlijke ruimte die aansluit bij jouw levensstijl. Ook daarvoor kom ik bij je thuis. Samen je huis restylen zodat je helemaal tot rust komt zonder nieuwe spullen aan te schaffen.

 

De invloed van technologie op het landelijk wonen in 2024

In 2024 gaat er een interessante verplaatsing plaatsvinden tussen traditioneel landelijk wonen en moderne technologie. Zoals ik eerder al beschreef gaan slimme integraties zoals energiezuinige led verlichting en kunstbloemen in plaats van echte bloemen met het landelijke interieur samen. Duurzame oplossingen, zoals hergebruik van regenwater en zonnepanelen, dragen bij aan een ecologisch verantwoorde levensstijl. Binnenkort verkoop ik ook een stoere regenton binnen mijn buitencollectie, om je eigen regenwater op te kunnen vangen.

Neem hier een kijkje in mijn assortiment LED kaarsen!

Neem hier een kijkje in mijn assortiment kunstbloemen en kunstboeketten!


Voorbeelden van de landelijke stijl in huis in 2024

Landelijke slaapkamer

Een opgemaakt bed met stoere kussens en plaids. Aan het voeteneind een houten bank en schapenvacht.

Hillary'sHome

Keuken tafel styling

Met landelijke woonaccessoires maak je een gezellig gedekte tafel waar je met het gezin aan kunt eten én kunt genieten.

Tafelstyling in landelijke stijl tijdens Kerst sfeerdag | Hillary'sHome

Buitenstyling veranda

Buiten bij de veranda stijl ik mijn omgeving met windlichten en groenwerk. De grote krans aan de muur is hier een echte eyecatcher!

Veranda met lounge set in landelijke stijl | Hillary'sHome

Waar koop je landelijke stijl woonaccessoires?

Landelijke woonaccessoires koop je bij Hillary’sHome. Met een groot aanbod landelijke producten zoals landelijke meubels, groenwerk en decoraties zoals bijvoorbeeld windlichten. Gratis verzending vanaf €100 voor pakketdienst. Bekijk de sales pagina voor leuke prijzen en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en kortingen door je te abonneren op mijn nieuwsbrief! Afsluitend wil ik je bedanken voor het lezen van mijn blog! Ik wens je een voorspoedig 2024 en graag tot snel!

 

Liefs,

 

Hilgonda

Hillary’sHome

Reacties
Categorieën