Wat zijn led kaarsen?

Wat zijn led kaarsen?

LED kaarsen bevatten een led verlichting en dus geen echte vlam. Deze kaarsen met realistische vlam zijn een moderne en veilige manier om de gezelligheid en warmte van echte kaarsen in huis te halen zonder de gevaren van open vuur. Deze elektrische kaarsen, vaak werkend op batterij, imiteren het uiterlijk en het gevoel van echte kaarsvlammen met behulp van een flikkerende of bewegende vlam. De flikkering van LED kaarsen bootst het bewegen van een echte vlam na, terwijl bij modellen met een bewegende vlam het lichtje zelfs fysiek heen en weer beweegt voor ook een zeer realistisch effect.


Waar zijn LED kaarsen van gemaakt?

Veel LED kaarsen hebben een afwerking van wax. Hierdoor lijken ze niet alleen visueel, maar voelen ze ook bijna hetzelfde als echte kaarsen. Merken zoals Deluxe Homeart gaan nog een stapje verder door een laagje hars rondom de lont aan te brengen. Dit laagje lijkt op smeltend kaarsvet, wat een uniek detail is voor hun producten.

Led kaarsen met een realistische vlam!

Hoe werkt een LED kaars?

LED kaarsen werken op batterij, accu of zijn door middel van een stekker continue voorzien van stroom. De meeste LED kaarsen werken op batterijen, zoals de LED kaarsen van merken als Lumineo, Anna's collection en Uyuni. Dit biedt flexibiliteit in gebruik en plaatsing binnen huisdecoratie.

De led kaars is vrijwel altijd met een aan/uit knop aan te krijgen. Met een afstandsbediening kan de kaars op afstand bediend worden. Vaak op een afstand van 1 tot enkele meters. Er kan ook een timer en dimmer optie op de afstandsbediening zitten. Dit biedt meer comfort en meer mogelijkheden.


Welke soorten LED kaarsen zijn er?

De variëteit in LED kaarsen is groot; van stompkaarsen en dinerkaarsen tot waxinelichtjes en drijfkaarsen. Velen bieden warm, wit licht dat lijkt op het licht van een echte kaarsvlam, terwijl sommige modellen zelfs kleurverandering (RGB) mogelijk maken. Er bestaan vele soorten figuren in de led kaarsen branche. Je kunt het zo gek niet bedenken, want er zijn echt ongekend veel vormen. Bijvoorbeeld ronde, vierkante, golvende, gestreepte, kegelvormige, kerstboomvormige en bolletjes led kaarsen.


Hoe lang brandt een led kaars?

LED kaarsen hebben vele voordelen, zo kunnen ze duizenden uren branden, waardoor ze een duurzame keuze zijn. Je moet af en toe de batterijen vervangen, maar verder hebben ze weinig onderhoud nodig. Ter vergelijking: een echte kaars van gemiddeld formaat brandt slechts enkele tientallen uren. Een LED kaars gaat dus veel langer mee.

LED kaarsen kopen? | Hillary'sHome


LED kaarsen voor buiten

Hoewel de meeste LED kaarsen zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis, zijn er speciale buitenkaarsen die bestand zijn tegen weersinvloeden en waterafstotend zijn. Je kunt ze buiten plaatsen zonder je zorgen te maken over kortsluiting. LED kaarsen bieden een veilig, langdurig alternatief voor traditionele kaarsen, geschikt voor elk interieur en elke gelegenheid.