Voordelen van led kaarsen

Wat zijn de voordelen van led kaarsen?

Led kaarsen hebben verschillende voordelen, zo zorgen ze voor sfeer zowel binnen als buiten. Ten opzichte van echte kaarsen zijn er verschillende voordelen. Ook zijn er de laatste jaren vele merken led kaarsen bijgekomen. Onderling heeft elk merk led kaars ook weer andere voordelen ten opzichte van elkaar. Zo zijn er led kaarsen inclusief afstandsbediening verkrijgbaar, terwijl andere merken geen afstandsbediening aanbieden. Bij dat laatste kun je de kaars alleen bedienen met de lichtschakelaar op de kaars.

De elektrische kaarsen zijn makkelijk in gebruik

Elektrische kaarsen zijn gebruiksvriendelijk. Ze zijn makkelijk aan en uit te zetten door middel van een schakelaar. Die bevind zich meestal aan de onderkant van de led kaars. Led kaarsen zijn gemakkelijk te verplaatsen en in tegenstelling tot grote en lompe stompkaarsen niet zwaar.

Elektrische kaarsen die lang mee gaan zijn de perfecte investering

Led kaarsen smelten niet

Led kaarsen bestaan uit combinaties van materialen zoals kunststof, wax en plastic. Deze elektrische kaarsen gaan lang mee, tot wel enkele honderden of zelfs duizenden uren. Echte kaarsen zijn gemaakt van paraffine, stearine, sojawas of bijenwas en smelten langzaam wanneer ze branden. Er komt dan kaarsvet vrij wat voor rommel kan zorgen en eenmaal opgedroogd soms lastig is om te verwijderen. Bij een led kaars heb je hier geen last van. Ze smelten niet en druipen geen kaarsvet!

Led kaarsen zijn niet brandgevaarlijk

Bij led kaarsen hoef je niet bang te zijn voor vuur mocht deze omvallen of op de één of andere manier iets in vlam zetten. LED kaarsen zijn veilig in gebruik omdat ze geen echte vlam hebben. Dit maakt ze niet brandgevaarlijk, in tegenstelling tot traditionele kaarsen. Ze worden niet heet, waardoor het risico op brandwonden of het veroorzaken van brand erg klein is.

Kaarsen die niet brandgevaarlijk zijn

Led kaarsen worden steeds meer een hype

Led kaarsen worden steeds populairder vanwege hun veiligheid en gemak. Ze geven de sfeer van traditionele kaarsen zonder de gevaren van open vuur. Met realistische flikkeringen en diverse ontwerpen passen ze perfect in elk interieur. Ook zijn er modellen beschikbaar met afstandsbediening en timer, wat het gebruik nog makkelijker maakt. Dankzij deze voordelen worden led kaarsen steeds meer een hype in het dagelijkse huishouden.

Duurzaam en milieuvriendelijk

LED kaarsen zijn een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Ze verbruiken minder energie dan traditionele kaarsen en gaan veel langer mee, wat betekent dat je ze minder vaak hoeft te vervangen. Dit vermindert afval en bespaart grondstoffen. Aan de andere kant heb je voor veel led kaarsen batterijen nodig om ze te laten branden. Na een x aantal uren zijn deze batterijen leeg en zullen ze weer moeten worden vervangen.

Kaarsen op batterij met afstandsbediening en timer zijn eenvoudig in gebruik

Led kaarsen zijn te bedienen met afstandsbediening en timer

Bij veel LED kaarsen die je online of in de winkel koopt krijg je er een afstandsbediening bij. Met die afstandsbediening kun je kaars op afstand bedienen en zijn er timerfuncties en een dimmer beschikbaar. De timerfunctie stelt je in staat om de kaarsen automatisch na een bepaalde tijd uit te laten gaan, wat energie bespaart en het gebruik nog eenvoudiger maakt. Met de dimmer kun je de kaars feller of juist minder fel laten branden. Deze functies maken LED kaarsen ideaal voor dagelijks gebruik, en ze verhogen het comfort.

Led kaarsen zijn niet gevaarlijk voor kinderen en dieren

Omdat led kaarsen niet brandgevaarlijk zijn kan de veiligheid van (kleine) kinderen en (huis)dieren gegarandeerd worden. Hierdoor kunnen ze veilig overal in huis worden gebruikt, zelfs in de buurt van speelse kinderen en nieuwsgierige huisdieren. LED kaarsen bieden de sfeer van echte kaarsen zonder gevaren, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor gezinnen.

Nep kaarsen zijn veilig en niet brandgevaarlijk

Led kaarsen stoten geen schadelijke stoffen uit

Omdat led kaarsen geen echte vlam hebben, produceren ze geen rook of schadelijke stoffen. Echte kaarsen doen dat wel. Een kaars brandt op een relatief lage temperatuur, waardoor er fijnstof zoals roet vrijkomt. Fijnstof zie je niet, maar het kan wel schadelijk zijn voor je gezondheid. Het kan leiden tot astma of andere luchtwegproblemen. Led kaarsen tasten de luchtkwaliteit in huis niet aan. Bovendien vermijden ze het gebruik van paraffine, wat een bijproduct is van de petrochemische industrie.

Led kaarsen zijn geurloos

Led kaarsen geven geen geur af en dat is zowel een voordeel als een nadeel. Het voordeel is dat je geen last hebt van vieze rookgeuren, die bij echte kaarsen vaak voorkomen. Dit maakt ze ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor geuren of die liever een neutrale geur in huis hebben.

Het nadeel is dat je niet kunt genieten van de gezellige geur van bijvoorbeeld vanille of lavendel, zoals je dat wel kunt met traditionele geurkaarsen. Voor sommige mensen is die geur juist een belangrijk onderdeel van de sfeer die kaarsen brengen.

Led kaarsen met clip voor in de kerstboom

Led kaarsen als cadeau geven

Een losse kaars of gehele cadeauset geven aan een geliefde op een verjaardig, housewarming of feestdag wordt steeds vaker gedaan. Een led kaars is woonaccessoires en zorgt voor sfeer en gezelligheid. Led kaarsen worden steeds populairder en worden ook steeds vaker als cadeau aan iemand gegeven.