Wat is landelijke woonaccessoires? | Hillary'sHome

Wat zijn landelijke woonaccesoires?

Landelijke woonaccessoires zijn elementen die een landelijke, stoere en rustieke sfeer toevoegen aan je interieur. Denk aan vachten, kruiken, manden, kussens en plaids. En zo zijn er nog veel meer andere decoratieve items die passen bij de landelijke stijl. Landelijke woonaccessoires omvat vaak unieke en oude producten van hout of steen. Het feit ze dat ze handgemaakt én uniek zijn is vaak te zien aan het prijskaartje.

Slaapkamer met landelijke woonaccessoires in landelijke stijl | Hillary'sHome

Landelijke woonaccessoires als basis van een landelijk interieur

De landelijke stijl woonaccessoires in het interieur zijn gebaseerd op natuurlijke aarde tinten die zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. Dit vormt de juiste basis voor een rustgevend en evenwichtig geheel. Daarnaast biedt kleur- en stylingadvies de mogelijkheid om persoonlijke woonwensen om te zetten in een interieur waar ontspanning centraal staat.


Welke landelijke woonaccessoires zijn er?

Er zijn diverse verschillende soorten landelijke woonaccessoires zoals vachten en toefvachten, maar ook potten en kruiken bijvoorbeeld. In dit hoofdstuk worden meerdere woonaccessoires beschreven. Het is belangrijk om te weten dat er nog veel meer verschillende woonaccessoires zijn!


Kruiken en potten

Kruiken en potten vormen essentiële landelijke woonaccessoires die functioneel zijn en sfeer geven. Gemaakt van materialen zoals aardewerk, steen of hout, voegen ze een authentiek tintje toe aan het interieur.

Kruiken en potten in landelijke stijl | Hillary'sHome

Plaats ze op een dressoir, tafel of in een open kast om een gezellige sfeer te creëren. Leuk om op te vullen met echte bloemen of kunstbloemen. De natuurlijke tinten en aardse texturen van deze accessoires passen perfect bij de landelijke stijl, waardoor ze zowel decoratief als praktisch zijn.


Vachten en toefvachten

Vachten en toefvachten zijn weelderige toevoegingen aan een landelijk interieur, waardoor warmte en textuur ontstaat. Leg een schapenvacht over een stoel of bank voor extra comfort en stijl. Toefvachten, met hun harige uitstraling, zijn perfect om op een bed of fauteuil te draperen. 

Vachten en toefvachten in landelijke stijl | Hillary'sHome

Deze accessoires brengen niet alleen een gevoel van luxe, maar creëren ook een uitnodigende warme sfeer in elke ruimte, waardoor ze onmisbaar zijn in het landelijke decor.


Kussens en plaids

Kussens en plaids zijn onmiskenbare landelijke woonaccessoires die een ruimte transformeren met hun zachtheid en kleur. Kies kussens met stoere prints of egale oppervlakken en combineer ze met effen plaids voor een stoere uitstraling. Leg ze op banken, stoelen of bedden om een gezellige en knusse sfeer te creëren. 

Kussens en plaids in landelijke stijl | Hillary'sHome

Deze landelijke woonaccessoires bieden niet alleen comfort, maar voegen ook persoonlijkheid toe aan het interieur, waardoor ze een onmisbaar onderdeel zijn van de landelijke woonstijl.


Kisten en manden

Kisten en manden zijn functionele en decoratieve landelijke woonaccessoires die opslag combineren met esthetiek. Gebruik houten kisten als salontafel met verborgen opbergruimte of stapel ze op voor een speels effect. Manden, geweven van natuurlijke materialen zoals riet, zijn ideaal voor het opbergen van plaids, tijdschriften of andere producten. 

Kisten en manden in landelijke stijl | Hillary'sHome

Naast hun praktische functie voegen deze accessoires een rustieke uitstraling toe aan de ruimte, waardoor ze veelzijdige en aantrekkelijke elementen zijn in een landelijk geïnspireerd interieur.


Beelden

Landelijke beelden zijn karaktervolle accessoires die een uniek statement toevoegen aan je interieur. Vaak gemaakt van beton, brengen deze betonnen beelden een stoer tintje in huis. Of het nu gaat om figuratieve sculpturen of abstracte kunstwerken, deze beelden dragen bij aan de persoonlijkheid van je landelijke inrichting, waardoor elke ruimte een eigen verhaal vertelt.

Beeld van beton met woonketting Hillary'sHome


Ornamenten

Landelijke ornamenten zijn verfijnde details die de finishing touch geven aan je interieur. Of het nu gaat om betonnen ornamenten of houten snijwerk, deze decoratieve elementen geven net dat beetje extra. Plaats ze op strategische plekken, zoals op planken, dressoirs of salontafels, om de landelijke sfeer te versterken. 

Woonketting om betonnen beeld Serena | Hillary'sHome

Sommige ornamenten kun je ook ophangen, ze hebben namelijk een ophangkoortje. Hierdoor kun je ze ophangen aan een haakje. Ornamenten zijn de kleine, maar krachtige, accenten die de algehele esthetiek van je interieur verfijnen.


Windlichten en waxinehouders

Windlichten en waxinehouders zijn functionele en sfeervolle landelijke woonaccessoires. Gemaakt van materialen zoals glas, metaal of hout, creëren ze een warme gevoel in elke ruimte. Perfect voor het verlichten van een gezellige avond thuis, voegen deze accessoires een zacht schijnsel toe aan je landelijke interieur. Probeer eens een led kaars in een windlicht. Vooral 's avonds als het donker is ziet het flikkerende lichtje van de kaars er net echt uit. 

Glazen windlichten in landelijke stijl van Gommaire | Hillary'sHome

'Probeer eens een led kaars in een windlicht'


Plateaus

Landelijke plateaus zijn veelzijdige woonaccessoires die zowel praktisch als decoratief zijn. Gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout of steen, bieden ze een rustieke uitstraling. Perfect voor het presenteren van kaarsen, decoratieve items of als basis voor een stijlvolle tafelopstelling.

Plateau van hout in landelijke stijl | Hillary'sHome

Met hun robuuste charme voegen plateaus landelijke elegantie toe aan elk interieur, waar functionaliteit en esthetiek samenkomen.


Dienbladen

Dienbladen zijn onmisbare landelijke woonaccessoires die zowel flair als nut toevoegen aan het interieur. Vaak gemaakt van hout, bieden ze een platform voor het serveren van hapjes, drankjes of het tentoonstellen van decoratieve objecten. 

Dienblad van hout in landelijke stijl | Hillary'sHome

De dienbladen met natuurlijke tinten en rustieke texturen, passen perfect in een stoer en sober interieur. Ze zijn zowel praktisch als decoratief.


Vazen

Landelijke vazen zijn artistieke blikvangers die karakter toevoegen aan het interieur. Gemaakt van glas, hout of aardewerk, vertonen ze vaak ambachtelijke details en aardse kleuren. Deze woonaccessoires zijn perfect voor het presenteren van kunstbloemen, gedroogde grassen of als op zichzelf staande decoratieve elementen. 

Vazen van terracotta in landelijke stijl | Hillary'sHome

Door de combinatie van functionaliteit en esthetiek zijn landelijke vazen een echte eyecatcher in elk huis, waardoor een harmonieuze en rustgevende sfeer ontstaat.


Landelijke decoratie winkels bezoeken?

Het bezoeken van showrooms met landelijke woonaccessoires biedt de gelegenheid om de diversiteit van deze elementen te ervaren. Met persoonlijke aandacht en advies kunnen bezoekers ontdekken hoe ze hun eigen interieur kunnen transformeren in een stoere landelijke stijl, waarbij rust en oog voor detail samenkomen. De meeste woonwinkels beschikken ook over een landelijke webshop.