Wat is de landelijke stijl?

Landelijke stijl

De landelijke stijl valt het beste te omschrijven als gemoedelijk, rustig en geïnspireerd op het buitenleven. In een landelijke interieurstijl voeren natuurlijke materialen de boventoon, zoals hout, natuursteen, riet, wol en linnen. Deze materialen zorgen voor sfeer en warmte. Ook romantische details zoals sierlijke spiegels en zachte stoffen passen perfect in deze stijl. Houd je van een minimalistisch en eenvoudig interieur? Ook dan zit je goed bij de landelijke woonstijl. Landelijk wonen brengt namelijk een zekere soberheid met zich mee: denk aan naturel kleuren, grote meubels en weinig tierelantijnen.

De kenmerken van de landelijke stijl

  1. Natuurlijke materialen spelen de hoofdrol.
  2. Het is gemoedelijk en gezellig gestyled.
  3. De stijl is eenvoudig en een tikkeltje sober.
  4. Authentieke onderdelen zoals balkenstructuren en klassieke schouwen.
  5. Een bepaalde mate van robuustheid, denk aan ruw hout en grote meubels.
  6. Doorleefde woonaccessoires met een handgemaakte look, zoals keramieken vazen en gehaakte plaids.
  7. Romantische details zoals drukknopen, gestikte stoffen en sierlijke vormen.

Materialen die vaak gebruikt worden in een landelijk interieur zijn van natuurlijke aard. Denk aan een vloer van brede, houten planken, een tafel van ruw hout met een zichtbare nerfstructuur, en natuurstenen waskommen en keukenbladen. De zachte tegenhangers van hout en steen zijn wol, katoen en linnen, die zorgen voor een gezellige sfeer. Leg bijvoorbeeld een gebreid plaid op de bank of een schapenvachtje voor de open haard en het interieur voelt meteen knus aan.

In een landelijke webshop vind je allerlei woonaccessoires voor binnen en buitenshuis om je interieur te decoreren. Veel landelijke webshops hebben ook een fysieke winkel wat in de volksmond vaak een woonwinkel wordt genoemd.