8 manieren om je houten schaal te stijlen in landelijke stijl | Hillary'sHome
Tips & Tricks
Hilgonda
Tips & Tricks
02/07/2024
4 min
0

7 manieren om je houten schaal te stijlen in landelijke stijl!

02/07/2024
4 min
0

Een houten schaal straalt warmte en gezelligheid uit, en het toevoegen van de juiste accessoires kan echt het verschil maken. In deze blog heb ik een paar persoonlijke tips om je houten schaal prachtig te stijlen. Op een gegeven moment ben je een bepaalde setting in je interieur zat en wil je gewoon iets nieuws... Een nieuwe look in jouw interieur. Doe je voordeel met deze voorbeelden en geniet van een nieuw en stoer uiterlijk in jouw landelijke interieur. 

Houten trog met kruiken en voorjaarsbloemen in landelijke stijl | Hillary'sHome

Houten trog met kruiken en voorjaarsbloemen

Een houten trog kun je vullen met woonaccessoires zoals houten kruiken of potten. Ik heb ze afgewerkt met voorjaarsbloemen. Dit geeft het totale plaatje wat meer kleur en een speels effect. Bij het decoreren van je interieur gaat het er vooral om dat je dingen gaat proberen. Staat het niet? Probeer dan wat anders. Een andere combinatie van woonaccessoires kan soms net dat verschil maken. 

Bij het stijlen van interieur hoeft het ook niet in 1 dag af te zijn. Soms is het slim om er één of meerdere nachtjes over te slapen. Ik krijg er altijd nieuwe inzichten van!

Houten schaal met krans in landelijke stijl | Hillary'sHome

Houten schaal met krans

Een krans is geschikt voor in een houten schaal die wat groter en breder is. Kransen zijn niet seizoensgebonden. Zo is er op de foto een voorjaarskrans te zien die bestaat uit grijze takjes met grijs mos en kunst takjes met voorjaarsbloemetjes. De voorjaarsbloemetjes op de foto zijn kunst gips bush blue

Middenin de krans, ligt aan de ruimte, kun je een windlicht zetten met een led kaarsje zoals een waxinelichtje van Deluxe Homeart. Voor een extra sfeervol effect zou je nog een aantal houten bakken of schalen eromheen kunnen zetten voor een samenhangend geheel.

Houten schaal met blauwe druifjes in landelijke stijl | Hillary'sHome

Houten trog met blauwe druifjes

Een houten trog is meestal groot en qua uiterlijk grof en stoer om te zien. In een houten trog of schaal kun je blauwe druifjes stoppen. Dit kun je eenvoudig afwerken met verse mos. Deze mos blijft nog lang groen, zeker als je ze vochtig houdt. Dit kun je doen door ze af en toe met een spray wat water te geven. 

Ik doe dit zelf niet, ik laat de mos verdorren en spuit geen water omdat ik de houten schalen nog gebruik voor de verkoop. Hierbij moeten ze natuurlijk schoon en zeker niet vochtig zijn.

Je kunt er ook andere voorjaarsbloemen in doen, zoals kunst tulpen in potje. die blijven net zoals deze blauwe druifjes op mosbal al goed rechtop staan.

Houten schaal met kunst tulpen in landelijke stijl | Hillary'sHome

Houten schalen met kunst tulpen

De houten schalen met tulpen, zoals te zien is op de foto, zijn een echte eyecatcher in mijn landelijke interieur. Dit komt door de perzik kleurige kunst tulpen in potje. De fellere kleur geeft mij voorjaarskriebels. Ik ga al helemaal verlangen naar de warmere temperaturen en het heerlijk buiten kunnen zitten in het zonnetje! 

De houten schalen kun je vullen met korte bloemen, zoals kunst tulpen in potje. Deze bloemen in potje blijven goed rechtop staan. Ik heb ze afgewerkt met platmos. Je kunt er een setje van maken door er nog een aantal schalen of houten bakken bij te zetten.

Houten schaal met windlichten in landelijke stijl | Hillary'sHome

Houten dienblad met windlichten

Bij een houten dienblad denk je waarschijnlijk aan de keuken. Maar sommige dienbladen kun je ook buiten gebruiken. Zet ze bijvoorbeeld op de buitentafel en zet er glazen windlichten op. Ik heb ze gevuld met water en led drijfkaarsjes.

Een houten dienblad kun je dus ook als schaal gebruiken! Denk creatief, ben je niet zo'n fan van windlichten? Zet er dan in plaats van windlichten bijvoorbeeld een paar kleine betonnen beeldjes in.

Houten dienblad met rechthoekige windlichten in landelijke stijl | Hillary'sHome

Houten dienblad met rechthoekige windlichten

Op de foto is een langwerpig, vierhoekig dienblad te zien. Hierop staan vierhoekige windlichten gevuld met water en echte drijfkaarsjes. Het groen wat in het water zit is citroenmelisse. Dit staat in onze moestuin en is erg leuk om in mijn interieur te gebruiken.

Het geheel ziet er stoer uit. Het is wel eens wat anders dan al die ronde schalen en ronde bakken...

Houten trog met kunsttak slinger | Hillary'sHome

Houten trog met houten ballen en stoere kunsttak

Een grote trog gevuld met houten ballen past perfect op mijn salontafel. Afgewerkt met een kunsttak slinger van 3 meter lang geef ik dit geheel nog wat kleur. Leuk idee voor het voorjaar wanneer de natuur weer langzaam ontwaakt uit haar winterslaap en de bomen en planten weer groen worden.


Doe er je voordeel mee!

Met deze 7 ideeën hoop ik je wat inzicht te hebben gegeven. Nu is het jouw beurt om te gaan stijlen en decoreren! Mocht je dit nou niet zien zitten wegens tijdgebrek of omdat je hier gewoon niet zo goed in bent dan is dat helemaal geen schande. Ik help je graag met interieur- en/of kleuradvies. Laten we samen de mogelijkheden bekijken!

Ik wil je graag bedanken voor het lezen van deze blog. Volg ook zeker mijn sociale media kanalen voor meer content over wonen in landelijke stijl.

Liefs,


Hilgonda

Hillary'sHome

Reacties
Categorieën