Hoe maak je een kunst tulpen boeket in 10 stappen | Hillary'sHome
Tips & Tricks
Hilgonda
Tips & Tricks
01/25/2024
3 min
0

Hoe maak je een kunst tulpen boeket met tijm/gagel in 10 stappen!

01/25/2024
3 min
0

Sinds kort staan er kunst tulpen boeketten met wilde tijm en gagel in mijn webshop. Een set dat er stoer uitziet en perfect is voor in het voorjaar. In deze blog geef ik voorbeelden van een bosje kunst tulpen in combinatie met een bos gagel of tijm. Lees vooral verder, want ik heb nog een leuke aankondiging!

Hoe maak je stapsgewijs een kunst tulpen boeket?

In dit stappenplan beschrijf ik stapsgewijs hoe je een kunst tulpen boeket maakt. Het maken van een tulpenboeket is makkelijker gezegd dan gedaan, dus doe er je voordeel mee!

Kunstboeket met gagel en wilde tijm | Hillary'sHome

Stap 1: Kies een mooie vaas/pot als basis

Uiteraard begint het bij het kiezen van de juiste pot of vaas waarin je jouw boeket gaat opmaken. Kies je voor een echte eyecatcher of een rustige en stoere pot? Het kan allemaal!

Stap 2: Knip de tijm/gagel op de gewenste lengte en stop deze vast in de vaas

Door de tijm en gagel op de gewenste lengte te knippen en in de vaas te doen blijven de tulpen later al beter rechtop staan. Daarom komt deze stap eerst. Houdt rekening met de lengte van uw vaas bij het afknippen van de tijm en gagel. Onthoud: beter te lang afknippen dan te kort. Want wat is afgeknipt kan natuurlijk niet meer teruggedraaid worden.

Stap 3: Selecteer de gewenste kunsttulpen

Kies kunsttulpen in kleuren die passen bij de sfeer van je huis. Je kunt een mix van kleuren gebruiken voor een levendig effect. Gemengde tulpen zijn mijn aanrader, persoonlijk vind ik ze net wat stoerder. Of maak een mix met andere voorjaarsbloemen, lees daarvoor vooral verder tot het einde.

Stap 4: Bepaal de lengte

Knip de kunsttulpen eventueel op de gewenste lengte. Ze kunnen ook worden omgebogen omdat er binnenin de tulpen ijzerdraad zit. Zorg ervoor dat ze in de vaas passen en pas de hoogte aan naar jouw voorkeur.

Stap 5: Plaats de tulpen in de vaas

Verdeel de tulpen gelijkmatig over de ruimte in de vaas. Omdat de gagel en/of tijm er al in zit blijven de tulpen beter rechtop staan.

tulpenboeket met wilde gagel | Hillary'sHome

Stap 6: Voeg variatie toe

Zorg voor afwisseling in hoogte en kleur om het boeket er natuurlijk uit te laten zien. Dit maakt het boeket ‘echter’ en leuker om te zien.

Stap 7: Laat sommige tulpen uitsteken

Laat enkele tulpen iets hoger uitsteken dan de rest voor een speels effect. Dit geeft het boeket een dynamische uitstraling.

Stap 8: Bekijk het boeket van afstand

Bekijk het boeket van een afstand en pas de positie van de tulpen aan als dat nodig is. Zorg ervoor dat het er evenwichtig uitziet.

Stap 9: Puntjes op de ï

Als je nog niet tevreden bent over het eindresultaat, pas dit dan aan. Als de tijm of gagel niet mooi zit, beveel ik aan alles er voorzichtig uit te halen en te beginnen vanaf stap 2. Probeer de tulpen op een natuurlijke manier te schikken, alsof ze net geplukt zijn. Dit geeft een authentieke uitstraling.

Stap 10: Geniet van je kunstwerk

Zet het voltooide kunsttulpenboeket op een prominente plaats in je huis en geniet van stoere en zelfgemaakte tulpenboeket! Het is een levendige toevoeging aan je interieur.

Tulpen met tijm

Tulpen met tijm…. De kunsttulpen combinatie met tijm ziet er stoer uit en past perfect in een interieur dat gericht is op de landelijke stijl. De tijm droogt langzaam in en word na verloop van tijd grijzer. De kunst tulpen en wilde tijm zijn ook los verkrijgbaar, hierdoor kun je zelf een eigen boeket samenstellen. De tijm is verkrijgbaar in een halve en hele bos.

Tulpenboeket met wilde tijm in pot in landelijke stijl | Hillary'sHome

Tulpen met gagel

Tulpen met gagel zijn als geheel boeket te kopen, maar ook individueel. Zo kun je een bos wilde gagel bestellen en een bosje nep tulpen om zo zelf een boeket samen te stellen. Dat is fantastisch en er is keuze in overvloed. Er zijn namelijk vele combinaties mogelijk.

Nieuwe tulpen boeketten

Zo als belooft heb ik een aankondiging. Er zijn weer nieuwe tulpen boeketten in de webshop. Deze kunst boeketten bestaan uit nep tulpen, druifjes, tijm en/of gagel. Een nieuwe en erg leuke combinatie als je het mij vraagt. Ze zijn al te bestellen!

Afsluitend wil ik je bedanken voor het lezen van deze blog! Plaats zeker een reactie onder deze blog en laat weten of deze blog leuk was om te lezen en of je er iets aan hebt gehad. Graag tot snel!


Liefs,


Hilgonda

Hillary’sHome

Reacties
Categorieën