Buitenstyling van woonaccessoires | Blog met inspiratie!
Inspiratie
Hilgonda
Inspiratie
05/08/2024
4 min
0

Buitenstyling van woonaccessoires

05/08/2024
4 min
0

Eventjes in 10 minuten de buitenstyling met woonaccessoires voor bijvoorbeeld je tafel of tuinbank is makkelijker gezegd dan gedaan. Het decoreren van een setting in je tuin vraagt om inzicht en ervaring. De ene persoon is de andere niet. Sommige mensen kunnen zo een gezellige tafelstyling neerzetten zonder dit ooit gedaan te hebben. De ander heeft er moeite mee, twijfelt en is uiteindelijk niet tevreden over het resultaat. 

In deze blog staan vele afbeeldingen en filmpjes, zodat jij inspiratie hebt voor een buitenstyling met woonaccessoires. Je gaat inspiratie opdoen voor buitenstyling van de tuintafel en tuinbank.

Buitenstyling van de tuintafel

Landelijke tafelstyling met natuurlijke tinten

De landelijke stijl staat bekend om zijn natuurlijke tinten. De landelijke tafelstyling zoals op de afbeelding hierboven bestaat uit landelijke woonaccessoires met rustige kleurentinten. Het service van het merk Mica Tabo staat op een placemat van hennep. Het voedsel is op een stoere en nette manier gestyled in schalen van keramiek. Verder zie je glazen van het merk Gommaire en een hogere karaf met daarin een kruid om het water te voorzien van een lichte smaak. Niet alleen heerlijk, maar decoratief ook prachtig om te zien.

Tafelstyling met zinken potten en kunstplanten

Tafelstyling met zinken potten

Deze houten tafel is gestyled met een grote betonnen schaal met daarop zinken potten. Zinken potten kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden voor decoratieve doeleinden. In de zinken potten zitten salie kunstplanten met paarse bloemen. Ze zien er net echt uit, mede dankzij het vrij donkere blad. Aan de bovenkant van de pot zit kunst mos. Hiermee is de pot netjes afgewerkt, zodat je er niet in kunt kijken. De zinken potten zijn voorzien van handvatten.

Buitenstyling van een houten bank!!Houten bank buitenstyling

Een houten bank met stoere armleuning is gevuld met allerlei decoraties. Aan de linkerkant van de bank staat een betonnen hondenbeeld. Voor de bank staat een klein houten bankje. Op de bank zelf staan jute buitenkussens. Ook zie je een plaid dat over de rugleuning heen hangt. Een plaid is sfeervol en decoratief te gebruiken. Het voegt een warm gevoel toe aan de buitenstyling. Verder zie je nog twee windlichten, een glazen karaf en een houten theedoos op de zitting.

Een zijden boeket voor buiten onder de veranda

De meeste zijden kunstbloemen zijn niet gemaakt voor buiten. Daarom kunnen ze het beste droog staan, zoals onder een veranda. Onder het genot van een keurig gedekte tafel zie je tegen de muur een houten zuil staan. Daarop staat een grote stenen pot dat gevuld is met een enorm kunstboeket. Een echte eyecatcher als je het mij vraagt. Er komen veel kleuren in naar voren: wit, roze, donker blauw, geel en groen. Buitenstyling met kunstbloemen geeft sfeer én kleur aan je tuininrichting, maar onthoudt dat kunstbloemen droog moeten staan! 

Hoewel de meeste kunstbloemen waterbestendig zijn, zijn ze niet speciaal ontworpen om buiten te gebruiken. Als je zijden boeket buiten staat en er komt een onverwachte regenbui, is dat normaal gesproken geen groot probleem. Zorg er echter voor dat je ze niet rechtop laat drogen; hang ze ondersteboven om vervorming te voorkomen. De meeste kunstbloemen hebben een kern van ijzerdraad, waardoor je de bloemen kunt buigen en in een bepaalde vorm kunt zetten. Let wel op, dit ijzerdraad kan gaan roesten als het langdurig aan water wordt blootgesteld.


Betonnen beeldjes tuinstyling

In de koudere maanden zit ik niet zoveel buiten. Dan zet ik wat meer betonnen beeldjes buiten op tafel bijvoorbeeld. In de video hierboven zie je een betonnen plateau met daarop twee vazen. In iedere vaas zit een kunst olijfboompje. Ook zijn er verschillende kleinere betonnen beeldjes op console. Zowel leuk voor binnen als voor styling buiten


Dienblad buitenstyling met glaswerk

Een houten dienblad is stijlvol voor op tafel, maar ook zeker op een bank. Op het brede blad staan glazen van het merk Gommaire. Ook zie je een grote karaf met groenkleurige kruiden erin. De bank waar het dienblad op staat is gestyled met een linnen kussen en twee verschillende kleuren plaids.


Een serveerplank met stolp

Bij een tafelstyling voor buiten mag een houten serveerplank met stolp niet ontbreken. Je ziet op de afbeelding een stolp op de plank staan. Hieronder bevinden zich twee kleine schaaltjes met hapjes. De plank is groot genoeg, zodat er zelfs nog 2 glazen op kunnen staan. Op de achtergrond staat een geribbelde karaf die gevuld is met water. 

Vond je deze blog leuk en interessant om te lezen en heb je er wat aan gehad? Laat dan zeker een reactie achter onder deze blog. Je kunt ook je vragen aan mij stellen. Ik reageer op reacties. Graag tot de volgende blog!

Reacties
Categorieën