Betonnen tuinbeelden fungeren als echte eyecatcher in de tuin
Inspiratie
Hilgonda
Inspiratie
04/24/2024
4 min
0

Betonnen tuinbeelden voor binnen en buiten

04/24/2024
4 min
0

Elke keer als ik mijn tuin inloop, begroet de betonnen hond me vrolijk. Hij is een van mijn favorieten en staat niet alleen. Op een houten bank in mijn tuin staat het majestueuze borstbeeld van Hermes, die statig over de tuin waakt. Ook is er het mooie vrouwen borstbeeld Serena, erg geliefd bij mijn klanten. 

Waarom een betonnen beeld?

Nu denk je misschien, waarom beton? Nou, betonnen tuinbeelden brengen robuustheid en tijdloze schoonheid naar elke tuin. Ze zijn duurzaam, bestand tegen weer en wind, en hun gewicht zorgt ervoor dat ze standvastig blijven onder alle omstandigheden. Of het nu gaat om het elegante borstbeeld Serena of de speelse zittende hond, elk stuk biedt een unieke bijdrage aan het landschap. En geloof me, als je eenmaal het genoegen hebt gehad een betonnen beeld in je tuin te plaatsen, wil je nooit meer anders.

Betonnen tuinbeelden voor buiten

Het fijne van beton

Beton geeft me een bepaald soort rust. Misschien komt het doordat het zo mooi ouder wordt, langzaam groen kleurt en echt het middelpunt van mijn tuin is geworden, vooral tijdens zonnige middagen en stille sneeuwbuien. Of het is gewoon de veelzijdigheid van het materiaal. Bij Hillary'sHome hebben we allerlei betonnen beelden, van indrukwekkende borstbeelden tot allerlei andere prachtige figuren. Elk beeld is ontworpen om op te vallen en je tuin te laten stralen.

Als je kiest voor een betonnen beeld van Hillary'sHome, dan kies je voor iets dat niet alleen nu mooi is, maar ook blijft. Elk stuk is handgemaakt, echt vakmanschap. En met onze snelle levering in Nederland, België en Duitsland heb je jouw keuze zo thuis, waar je ook woont. Beton in de tuin? Zeker weten!

Betonnen beeldje voor in de woonkamer op de kast

Betonnen beelden voor binnen

Denk je dat betonnen beelden alleen voor de tuin zijn? Denk dan nog eens goed na! In mijn ruime huis hebben deze robuuste kunstwerken een speciale plek gevonden. Ze zijn misschien groot, maar ze vullen de grote open ruimtes prachtig op en worden echte blikvangers in mijn interieur. 

De ruwe textuur en het stevige uiterlijk van beton staan in een verrassend harmonieuze tegenstelling tot de zachte, landelijke stijl van mijn huis. Ze voegen echt een stoere touch toe.

Wat ik zo gaaf vind aan betonnen beelden voor binnen, is dat ze meteen de aandacht trekken. Ze zijn een perfecte gesprekstarter. Of ze nu naast de haard staan, een lege hoek opvullen, of het middelpunt vormen in een grote hal, deze beelden brengen een artistieke en industriële vibe die je niet snel ergens anders ziet. Ze zijn ook nog eens super duurzaam en makkelijk te onderhouden, ideaal voor binnen dus!

Betonnen beeld Hermes op console

Betonnen borstbeelden

Betonnen borstbeelden zijn bijzonder populaire items in mijn assortiment, en dat is niet zonder reden. Het borstbeeld Hermes, met zijn gedetailleerde afwerking en indrukwekkende uitstraling, is bijvoorbeeld een favoriet onder mijn klanten.

Deze borstbeelden passen verrassend goed bij allerlei interieurstijlen, van modern tot traditioneel. Ze kunnen subtiel maar invloedrijk zijn in een strakke ruimte, of juist een rustiek accent toevoegen aan een modern huis. Het geheim om deze beelden mooi in je interieur te integreren, is de juiste balans te vinden. Kijk goed naar de architectuur van de ruimte en stem de grootte en stijl van het beeld daarop af.

Beeldje van beton Napoleon

Betonnen beelden van dieren

Niet alleen mensenfiguren vinden hun weg in de vorm van beton, maar ook dierfiguren zijn enorm populair. De zittende hond van beton heb ik zelf buiten staan niet alleen stoer maar ook een stijlvol effect. Het is alsof het beeld op elk moment kan opspringen en wegrennen, zo levensecht lijkt het.

Tuinbeeld bal op voet van beton

Een betonnen beeld onderhouden

Het onderhouden van een betonnen beeld is verrassend eenvoudig, wat een van de redenen is waarom ze zo populair zijn, zowel binnen als buiten. Het belangrijkste is om je beeld schoon te houden. Een of twee keer per jaar het beeld borstelen met een zachte borstel om vuil, stof en eventuele algenaanslag te verwijderen is meestal voldoende. Mocht je beeld groene aanslag vertonen – wat vooral gebeurt als het beeld buiten staat – dan kun je dit eenvoudig schoonmaken met een beetje water en een zachte borstel.

Naast het schoonmaken is het goed om te weten dat beton langzaam verweert onder invloed van de zon en regen. Dit is een natuurlijk proces dat het beeld vaak een mooi, geleefd uiterlijk geeft. Wil je echter de oorspronkelijke kleur behouden, dan kun je overwegen om het beeld periodiek te behandelen met een speciale sealer. Dit helpt om het beton te beschermen tegen vocht en vuil, en behoudt de kleur en structuur van je beeld.

Vaas tulp van beton als entree van je huis

Een beeld van beton bestellen

Ben je klaar om de charme van beton aan je huis of tuin toe te voegen? Een beeld van beton bestellen bij Hillary'sHome is eenvoudig. Bezoek onze online winkel waar je een breed assortiment aan betonnen beelden kunt vinden – van kleine betonbeeldjes tot grote eyecatchers zoals een bal op voet of een grote tulpenvaas. Onze website biedt duidelijke foto's en beschrijvingen, zodat je een goed beeld krijgt van wat je koopt.

Zodra je jouw keuze hebt gemaakt, voeg je het beeld toe aan je winkelwagen en volg je de stappen om je bestelling af te ronden. Wij zorgen voor een zo snel mogelijke levering. Onze grote beelden worden zorgvuldig verstuurd via transportdienst om ervoor te zorgen dat ze in perfecte staat bij jou aankomen. Heb je specifieke vragen of wensen? Neem dan contact met ons op! Wij staan altijd klaar om je te helpen met persoonlijk advies en ondersteuning bij je aankoop. Zo maken wij het online bestellen van jouw perfecte betonnen beeld zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk.

Reacties
Categorieën